O sa astept o suta de ani!

Într-o plimbare prin Regent’s Park din Londra m-am aflat și eu în treaba, cum de multe ori mă aflu, și nu mă voi face bine niciodată. Așadar, l-am luat la întrebări pe un nene, cocoțat pe o scară, nene care tundea o tufa de trandafiri. Era un octombrie însorit. Și-i zic: „Hei, mister, cum aș face și eu să am un gazon ca ăsta, de aici, din parc?”. Omul, ceva mai durduliu de felul său, coborî anevoie de pe scară, își aranjă mustața bogată, și-mi zise cu oarecare superioritate: „Sir, e simplu! Vă dau eu sămânța, o puneți în pământ și așteptați o suta de ani!

Bună glumă!, îmi zic, dar după ce mă uit seara, pe internet, aflu că tipul ăsta de gazon nu numai că e foarte fin, des și viguros, ci  este extrem de tolerant la trafic intens, lucru care se vede cu ochiul liber și pe stadioanele englezești.

M-am simțit atât de neînsemnat după ce mi s-a servit acea lecție, încât, spre seară, am revenit în parc așteptându-l în întuneric pe Jack Spintecătorul, pentru a-l lăsa să-mi facă de petrecanie. Sau doar am visat…

Pentru conformitate: omul și gazonul!
2011-10-06_10-londra_5-36-of-85               

2011-10-06_10-londra_5-50-of-85

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.